Back to Estonia ja reisi kokkuvõte

Hommikul pakkisime asjad Trawanganil ja ees ootas paadisõit. Paadis kohtusin ameeriklase Mikega, kellega vahetasime reisimuljeid. Päris paljud kellega oleme suhelnud reisivad üksi. On neid, kes on tööl läbi põlenud ja võtnud reisimiseks aja maha pooleks kuni 1,5 aastaks. Ka bussisõidul Padang Paist lennujaama oli meiega ameerika neiu, kes oli selleks ajaks juba 4 kuud reisinud. Käinud nii Euroopas kui ka Aasias.

Gililt tagasi tulles peab olema sadamas ettevaatlik, et pettuse ohvriks ei lange. Nad on nii kavalad ja kui sa piisavalt ei tea, siis saad takso, mille eest pead maksma kuigi sul oli laevapiletiga juba tasuta transport olemas. Meile üritati ka ametliku Semaya isiku poolt selgeks teha, et kui maksame 300 000 juurde, siis saame otse lennujaama 1 tunniga. Muidu peame minema bussiga, mis igalpool peatub ja sõidab ca 3 tundi. Pull shit story. Esimene kord, kui me taksoga sõitsime Kutast Padang Paisse, siis võttis see aega 2 tundi.

Saime lõpuks nn tasuta transpordi otse lennujaama.

Denpasari lennujaam Balil



Ja tagasi lend algas. Singapuri lennujaamas olin peaaegu väsimusest otsad andmas, aga ees ootas pikk öine lend Amsterdami suunas. Õnneks sain 3 pinki endale ja hunnik patju ja tekke. Läks päris hästi kuna lennuk oli väga tühi. Amsterdamis tegime Janariga sprinti. Sealne lennujaam on meeletult suur ja mitmete passi kontrollide ja tollipunktidega, nii et, kui bürokraatia sai tehtud, tegime väledaid jalgu ning jõudsime napilt lennule.



Eestis kurvastusega saime teada, et pakipoisid kahjuks meie kohvritega sama usinalt ei jooksnud nagu meie, et vast mõne päeva pärast saame ka need kätte. Tore oli, et Vahur ja Olle jõudsid samal ajal lennujaama oma lennuga, et saime veel lõpu pildi teha :)



Kahju, et puhkus on saanud läbi ja peab naasma argirütmi ja külma kliimasse. On olnud vägev puhkus.

Tänan oma reisiselle Janarit, Vahutit ja Ollet, kes tegid puhkuse seiklusrikkaks ja meeldejäävaks! Miss China välja ilmumisel suutsid nad mulle otsa vaadata ja näha mind ikka inimesena (või vähemalt oskasid hästi teeselda) 😂 Sai tehtud vahvaid rühmvõimlemisi basseinis. Kõnnitud ja vallutatud mäge ja muid matkaradu.

Mis mulle puhkuse puhul kõige rohkem meeldis?
- Gili saared
- snorgeldamine Bunakenis
- kärestiku sõit ja kivil kükitamine
- kallis, aga seiklusrohke põgenemine Kutast Gili Airile
- naljatunnid Janariga
- hommikujooks Kutas palju jalu.

Mis mulle ei meeldinud?
- koera kakluste nägemine
- mustus
- sisalikud
- pealetükkivad müüjad ja taksojuhid
- Miss China tunne.

Kas ma soovitaksin minna Indoneesiasse?
Kindlasti. Meie reisiseltskonnale sobis, et programm tekkis jooksvalt. Meil jäi ka palju nägemata. Indoneesia sobib nii neile, kes otsivad ilusat rannapuhkust, aktiivset puhkust, loomade/lindude vaatamist, spirituaalset/joogalikku kogemust kui ka kohaliku kultuuri nautimist.

Mida ma oleks tahtnud veel teha?
- Külastada Nusa Duad (väidetavalt ilusad rannad)
- vallutada Baturi mäge päikese tõusuks
- käia joogas
- teha sukeldumise koolitus läbi.

Jäi midagi ka tulevikuks avastamiseks :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar